Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

40 ANIVERSARI DEL COP D'ESTAT DE VIDELA ACTIVITATS DE CASA AMERICA
2016-02-25
Sección DERECHOS HUMANOS
40 ANIVERSARI DEL COP D'ESTAT DE VIDELA ACTIVITATS DE CASA AMERICA

El pròxim 24 de març es compliran 40 anys del darrer cop militar a l’Argentina que va donar pas al règim dictatorial de 1976-1983, el període més fosc de la història recent del país. Amb motiu d’aquesta efemèrides, Casa Amèrica Catalunya ha programat tot un seguit d’activitats que es celebraran a la nostra seu del carrer Còrsega 299 de Barcelona.

Dijous 18 de febrer
Memòria i perspectives en el 40è. aniversari del cop a l’Argentina

La doctora en Història per la Universitat Nacional de Rosario, Gabriela Águila, pronuncia la conferència Violència política, repressió i memòria a l’Argentina: balanç i perspectives a 40 anys del cop d’estat. Les línies d’investigació de la doctora Gabriela Águila fan referència a la història de l’última dictadura militar i l’exercici de la repressió en la història recent argentina.

Dilluns 14 de març
L’expansió de l’imperi Clarín

Presentació de Clarín. La era Magnetto (Planeta, 2015) del periodista i doctor en Història argentí, Martín Sivak. Aquest volum és la segona part de la seva monumental investigació lligada a la gestació, desenvolupament i expansió del diari esmentat. A diferència de Clarín. Una historia (Planeta, 2013), centrat en l’anàlisi de documents, el segon llibre presenta els testimonis de personatges decisius, des de empresaris i caps de redacció fins el mateix Horacio Magnetto, director executiu del Grupo Clarín.

Dimarts 15 de març
Más de mil jueves

Sota la direcció de Renzo Sicco, director de la companyia italiana Assemblea Teatro, representació de Más de mil jueves. Basat en Le irregolari, creació de l’escriptor Massimo Carlotto, l’obra denuncia el drama de les Madres de la Plaza de Mayo argentines. Aquesta obra ja va ser representada a Casa Amèrica Catalunya el 30 d’abril de 2010 i va obtenir un gran èxit de públic.

En l’acte de presentació hi prendrà part Estela de Carlotto, presidenta de l’associació Abuelas de Plaza de Mayo.

Dilluns 21 de març
Reflexions en el 40è. aniversari del cop a l’Argentina

Taula de debat amb la participació, entre d’altres, de Carlota Ayub de Quesada, Abuela de Plaza de Mayo, i presidenta de la Comissió de Solidaritat amb Familiars de Desapareguts a l’Argentina (Co.So.Fam) a Barcelona, i Horacio Verbitsky, periodista i escriptor argentí, activista pels Drets Humans i president del Centro de Estudios Legales y Sociales (CELS).

- See more at: http://www.americat.cat/ca/activitats-40-aniversari-cop-militar-argentina#sthash.gNGE3gzw.dpuf

ENLLAÇ A LA WEB DE CASA AMÉRICA
Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: