Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

GUIA PER LES FAMILIES IMMIGRADES A L’ESCOLA
2009-05-22
Sección SERVICIOS DEL CASAL

GUIA PER LES FAMILIES IMMIGRADES A L’ESCOLA

Nova guia per a facilitar la integració de les famílies immigrades a través de les AMPA
El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós; el subdirector general de Llengües i Entorn del Departament d'Educació, Josep Vallcorba; i el president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares FAPAES, Pere Farriol, van presentar dilluns, 18 de maig, la guia "Ajudem les famílies nouvingudes!", un opuscle de suport a les AMPA per a l'acollida i integració dels alumnes nouvinguts i dels seus nuclis familiars. Es tracta d'un document basat en les bones pràctiques i en l'experiència de l'AMPA de l’Institut d’Estudis Secundaris Guillem Catà de Manresa.

L'objectiu és donar resposta a la noves necessitats que tenen els centres escolars, en un moment en què la incidència dels fluxos migratoris els converteixen en uns espais més heterogenis que mai, amb uns requeriments específics, especialment vinculats als alumnes nouvinguts. Aquesta iniciativa parteix de la constatació que d'una bona participació de les famílies se’n deriva gairebé sempre un bon centre educatiu. També es vincula a la necessitat de formació i d'actuacions concretes per part de les AMPA en allò que representa superar el repte d'atendre i apropar-se a les famílies nouvingudes.

Aquesta guia s'adreça als membres de les AMPA i promou l'empatia cap a les famílies d’origen estranger. Proposa treballar conjuntament amb el centre educatiu i planificar amb suficient antelació l’arribada d’aquestes famílies, ja que el primer contacte sempre esdevé clau per a garantir l’èxit posterior. També planteja que les AMPA disposin de responsables específics d'acollida. A més, posa èmfasi en la necessitat d'ajudar les famílies a regularitzar la seva situació, de fomentar la igualtat d'oportunitats en els accessos a serveis i ajuts, d’explicar els drets i deures fonamentals, i promoure la seva participació activa a les AMPA. Finalment, es fa un recull bones pràctiques com les famílies acollidores que acompanyen durant el curs a famílies nouvingudes, els grups de conversa en català o activitats festives, formatives i culturals d’intercanvi i coneixement mutu.

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: