Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

COL•LOQUI: IMMIGRACIÓ I LLENGUA NACIONAL
2007-10-15
Sección LLENGUA CATALANA

1r Col•loqui:
IMMIGRACIÓ I LLENGUA NACIONAL
20 d'OCTUBRE de 2007
En el marc del Correllengua organitzat per:
CAL Sants
Inici: 10.30h Cotxeres de Sants
Carretera de sants 79, metro Plaça de Sants

1. ¿Que fem per la llengua catalana les entitats d'immigrants i les catalanistes.
2. De les activitats que fem, quines podem fer-les plegats.
3. Quines NOVES ACTIVITATS per la llengua podem fer des d'espais unitaris com aquest col•loqui?
Confirmacions i mes info: 665464289
info@immi.cat
Cicle de col•loquis d'Immi.Cat:

Aquest cicle té com a finalitat la reunió de continguts sobre temes vinculats a la immigració als Països Catalans, especialment vinculats a l'evolució de la llengua catalana, la cultura del país i les reivindicacions històriques.
Les ponències i les aportacions als debats seran enregistrades, es faran circular entre els assistents per enriquir-les amb esmenes i observacions i es publicaran en format digital.
En general es convidarà a personalitats dels àmbits de la immigració i de la lluita per els drets del pobles i de la identitat dels Països Catalans.

ACTUALITZACIÓ
Assistirà al col•loqui na Saïda Saddouki.
Saïda es traductora d'àrab, Amazic i català, va ser contractada per la Guardia Civil de Palma i per el sol fet de saludar en català va ser maltractada i acomiadada, amb la frase: Solo me faltaba ver una mora catalanista... Saïda ens explicarà la realitat lingüística de la immigració a mallorca i la seva experiència personal.



1r Col•loqui:
IMMIGRACIÓ I LLENGUA NACIONAL
20 d'OCTUBRE de 2007
En el marc del Correllengua organitzat per:
CAL Sants
Inici: 10.30h Cotxeres de Sants
Aquest primer col•loqui Immi.Cat està convocat conjuntament amb la Plataforma pel Dret a Decidir i amb la col•laboració de la CAL, es reuniran persones implicades en les entitats d'immigrants, en especial les que treballen temes de llengua, amb representants del teixit associatiu catalanista en general i del sobiranisme en particular.
L'objectiu és exposar la visió que tenim des de les entitats i les persones immigrades del tema de la llengua catalana, la situació de la immigració actual (importants canvis en matèria normativa, Llei d'Acollida, Agència Catalana d'Immigració, etc.) i els nous fluxos migratoris: migració familiar per reagrupament, contractació en origen, i la tradicional immigració irregular, i la influència que té i tindrà en l'evolució social de la llengua catalana.
Aquesta visió volem compartir-la amb persones de les entitats catalanistes, per arribar a plantejaments comuns entre tots dos sectors associatius: el de les persones immigrades i les d'entitats catalanistes, per plantejar-nos què podem fer tots plegats, pel català.


PLANTEJAMENT:
El format serà d'una taula rodona, amb públic, per la banda de les persones immigrades hi participaran cinc persones, una de l'Àfrica negra, una del Magrib, una de Sud Amèrica, una de l'Europa de l'Est i una del Pakistan.
Per la banda catalana es convidarà a persones implicades en temes lingüístics i immigració de la Secretaria de Política Lingüística, de la CAL, del CPNL, de la Plataforma per la Llengua, de la PDD i d'altres entitats.
Hi haurà tres voluntaris enregistrant la sessió, que es farà circular entre els assistents per esmenar i/o enriquir conceptes.
Hi haurà un moderador que donarà les paraules, els ponents faran una roda de presentacions i després s'obrirà un debat, en primer lloc entre els mateixos ponents i després obert a tots els assistents.

PROGRAMA DE CONTINGUTS:
Primera part:
1. Introducció general de la situació de la immigració a Catalunya
2. Situació general de la llengua catalana entre la població d'origen immigrat
3. Visions de les diferents comunitats lingüístiques. Ponents
4. Visió que es té des de l'àmbit catalanista
5. Experiències de les entitats catalanes sobre llengua i immigració.

Segona part:
1. Activitats que es poden coordinar, ampliar, enfortir, etc.
2. Possibles accions comunes entre tots dos àmbits
3. Interacció amb l'Administració autonòmica
4. Esborrany de reclamacions: mitjans de comunicació, legals, formatives, administratives, etc.
5. Activitats de solidaritat amb les llengües minoritzades dels immigrants.

WEB DE IMMI.CAT
Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: