Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

LA LLEI D'ACCéS UNIVERSAL A L'ASSISTèNCIA SANITàRIA COSTARà 3 MILIONS D'EUROS
2016-10-13
Sección BUENAS NOTICIAS
LA LLEI D'ACCéS UNIVERSAL A L'ASSISTèNCIA SANITàRIA COSTARà 3 MILIONS D'EUROS

El conseller de Salut, Toni Comín, ha explicat aquest dimecres que la llei d'accés universal a la sanitat tindrà un cost de 3 milions d'euros, sobretot, per la desaparició de la carència de tres mesos d'empadronament a l'hora d'acreditar la residència i obtenir la Targeta Sanitària Individual. Comín ha destacat que és un import petit, perquè, realment, la cobertura de la majoria de les persones que en van quedar excloses amb el decret del govern espanyol el 2012 ja es duia a terme a través d'instruccions. Per això, destaca que ''no hi ha llei que blindi l'assistència sanitària de manera tan sòlida''. Comín s'ha mostrat obert a estudiar, a través del reglament, acceptar més formes d'arrelament a més del padró.

Comín ha previst que donar accés a la sanitat pública per part de tots els residents, sense carència d'empadronament i a tota la cartera de serveis, suposarà un import d'uns 3 milions d'euros, un import petit perquè, pel titular de Salut, fins ara a través d'instruccions, ja es duia a terme l'assistència sanitària a tots els residents a Catalunya. Per Toni Comín, l'aprovació de la llei suposa restituir un dret previst a l'Estatut de Catalunya i, per tant, es respon a una obligació moral i política amb les persones que el reial decret del 2012 del govern espanyol va deixar sense assistència sanitària, que es calcula que són unes 137.000. Comín no ha volgut fer cap pronòstic de possibles reaccions del Tribunal Constitucional cap a aquesta llei. En una visita a les Urgències de Sant Pau, Comín ha explicat que el TC té resolucions jurídiques contradictòries, en poc temps de diferència, per textos similars a aquesta llei, i ha recordat que l'alt tribunal ha aixecat la suspensió d'una llei similar a la catalana que va aprovar el govern de València i que, en canvi, ha desestimat el recurs d'aquest reial decret del 2012, que van presentar algunes comunitats autònomes. Comín també ha recordat que l'accés a la sanitat pública dels no residents continuarà sent a través de les urgències, independentment de la capacitat econòmica del malalt.

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - Ronda Sant Pere 19-21, 5º, 1ª - 08010 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: