Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

VAGA DE DONES A L’ARGENTINA
2016-10-20
Sección INSTITUCIONAL

VAGA DE DONES A L’ARGENTINA
L’assassinat de 19 dones en 17 dies, La mort atroç d’una adolescent, segrestada, drogada, violada i empalada, ha desfermat la mobilització contra la violència masclista mes important que es recordi.
La poderosa societat civil argentina, la que està derrotant als genocides, ha posat la mira pacífica en aquesta xacra que destrueix a les creadores de vida.
Mentre estic teclejant una crònica urgent, a l’Argentina i sota la pluja, centenars de milers de dones i homes, omplen Buenos Aires i 138 ciutats del país.
La protesta es replicà en 25 localitats de Xile, 8 de Estats Units, 7 de Bolívia, 5 de Mèxic, 2 de Uruguai, 2 de Hondures, y las capitals de Paraguai, Equador, Costa Rica, El Salvador y Guatemala.
En Europa, las manifestacions se realitzaren en tres localitats de España -Alicante, Barcelona y Madrid-, en França la protesta s’ha fet a la Ambaixada Argentina en aquest país.
El negre, color que han vestit avui les dones, en senyal de dol, ha estat dominant, fins i tot alguns sectors del govern de dreta i masclista com pocs, s’ha vist obligat a fer declaracions a favor i deixar via lliure a la gernació. Aquest oportunisme no ha arribat al bloc oficialista, que ha votat en contra de l’adhesió del Congrés Nacional a la vaga de dones.
Al migdia, el país, gairebé ha quedat paralitzada tota activitat, les dones, des de cada lloc de treball i estudi, senzillament han sortit i han tallat avingudes i carrers, amb sonores pitades de suport dels conductors.
PERQUE HI HA AQUEST GRAU DE FEMICIDIS AL’ARGENTINA?
La cosificació del cos femení, en una societat fracturada per un abisme de misèria, entre les classes socials, han fet caure la edat de maternitat, fins als 13 i 15 anys, fins i tot, a molts instituts secundaris han instal·lat guarderies, per mares adolescents.
Malgrat el drama creixent, el govern de Macri pràcticament ha desmantellat els serveis de protecció i assistència de la violència masclista, un 48 % de les víctimes mortals havien intentat aconseguir ajuda prèvia.
ELS GOVERNS, LA POLICIA, LES MAFIES I ELS BANCS:
Argentina es actualment un dels grans mercats de drogues, precisament, els tres assassins de Lucia controlaven la venda de droga en instituts, un d’ells, fill d’un notari, te com advocat defensor, el cap de seguretat privada, ex policia, i responsable de protegir els bancs de la ciutat.
Ja amb el govern de la Sra. Cristina Fernàndez, la impunitat en la venda de dones segrestades era denunciada un dia si i un altre també, i ara amb Macri, aquesta situació va a pitjor.
Perquè, ara, Macri necessita de les màfies policials per imposar amb repressió la seva política a favor de les multinacionals, i el premi es la impunitat.
EL COS UNA COSA, UN OBJECTE PROMOCIONAT, OFERT I PUBLICITAT.
La pressió publicitària sobre les noies ha aconseguit que el regal de la festa dels quinze anys, tradició arrelada a tota Amèrica llatina, sigui una operació d’augment de pits, si, a nenes de 15 anys, de pares que així participen del fet de posar la nena en el mercat.
Així, per milers de jovenetes, la híper-sexualització es una forma d’accedir al mon consumista, que per la majoria de la població es inaccessible.
Els concursos del millor cul, patrocinat i emès per canals de TV d’abast nacional, la utilització sense límits del cos femení com reclam al servei del mascle, la difusió permanent de cançons masclistes, que habiliten la violència de gènere, tota aquesta maquinaria desenvolupa la habilitació de les agressions masclistes.
El pitjor exemple es la moda del “perreo”, el ball de dones que sacsegen el cul a una munió de imbecils bavejats, però que paguen i donen premis a la noia que millor ofereix el seu cul.
Aquest discurs dominant, es agreujat per la impunitat dels cossos policials, que també aporten la seva quota de violència: fa unes setmanes, a la ciutat de Rosario, quan 70.000 activistes i militants del feminisme es van reunir, per consolidar el moviment nomenat : NI UNA MENOS, van acabar reprimides salvatgement. I la tracta de dones, en que son venudes per ser prostituïdes, en les que sempre hi ha, ja no complicitat, sinó control i gestió directa des de comissaris fins agents del rang inferior.

EL GRAN PAS: LA INCORPORACIO DELS VARONS FEMINISTES:
Un nou element que potser molt important, es la participació normal d’homes en aquesta lluita que esta increscendo. Cada vegada es major la presencia masculina en les mobilitzacions, llevat de la d’avui, en que la societat ha deixat tot el protagonisme a la vaga de dones, amb un lema rotund: si el meu cos no compta, no compteu amb mi per produir...
Diego Arcos

http://hd.clarin.com/tagged/NiUnaMenos
Y UN DIA PARARON LAS MUJERES:
Y un dia pararon las mujeres
Y las puertas de las escuelas quedaron vacías.
Los niños y las niñas no supieron volver a sus casas.
Los platos quedaron con restos de comida de la noche anterior.
Las hornallas apagadas.
Cientos de miles de hombres con sus camisas arrugadas
Los cuerpos de los ancianos y de las ancianas sucios y escarados,no tuvieron quien los bañe,quien los cure.
Se produjo un silencio tal q sólo algunos pudieron oir el "sana sana colita de rana"...pero los q entienden de esto,aseguraron q no fue lo mismo.
Las plazas se llenaron de hamacas sin movimientos. Inertes los sube y baja.
Los panes quedaron enteros en sus canastos; sin manteca ni dulce q los acompañe.
Las tizas dejaron de escribir.
Nadie recordó las fechas de cumpleaños.
No hubo quien anuncie que ya era la hora de comer.
Las pesadillas no tuvieron eco en ningún abrazo.
Las sillas en las fábricas quedaron vacías.
Ese dia, no hubo ropa limpia para nadie. Y nadie encontró el par de medias nuevo.
Los mostradores de los negocios del barrio no tuvieron quien despache.
Los comedores en los barrios no tuvieron nada calentito para ofrecer.
Nadie amaso torta frita.
Y nadie organizó la cena de esa noche.
Un dia las mujeres salieron a las calles. Cansadas de vivir atemorizadas. Hartas de callar.
Un dia las mujeres pararon. Y gritaron al unísono "vivas nos queremos!". Y el mundo no dejo de girar. Pero a partir de ese dia, comenzó a girar distinto
De Arya Herrera
💜💜💜💜💜
Hoy 19/10 #NosotrasParamos porque #VivasNosQueremos

Publicidad

L'Ateneu del Clot
Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: