Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

SOCIETAT GARDELIANA DE CATALUNYA
2009-08-27
Sección TANGO

SOCIETAT GARDELIANA DE CATALUNYA
Visió:
La cultura i tradicions del tango al principat s’han mantingut actives des de l’arribada del 2X4 a la ciutat comtal.
Els canvis socials no han pogut esborrar la passió tanguera a Catalunya i ara, amb la estabilització d’una comunitat argentina de mes de 120.000 persones s’inicia una nova etapa.
A la presencia de la comunitat argenti a també se li ha de sumar la uruguaiana, amb això tenim a Catalunya gairebé 150.000 persones que han nascut a la societat riu platense, bressol del tango.
Aquesta població immigrada esta empenyent nous espais artístics del tango, que venen a sumar-se a la tradició tanguera catalana.
En síntesis, el tango torna a tenir una presencia important a la societat catalana.
Malgrat això, encara es mantenen dues realitats: la del tango “sudaca” o Rioplatense i la del tango “europeu”

Valors:
La cultura popular es la expressió màxima de la creació artística, totes les altres expressions es deriven de la cultura popular, fins i tot la cultura elitista es el resultat de la cultura dels pobles. En el cas del tango, com ho es el cas del jazz, es tracte de les primeres expressions de cultures urbanes i mestisses, com resultat del mon colonitzat.
Els nostres valors no son una quimera fora de la realitat, apostem per la força agermanadora de la musica ciutadana i l’efecte socialitzant de la dansa i la cançó.
En aquets temps en que la societat catalana esta processant altre de les sotragades demogràfiques, amb la immigració estrangera, que ja ultrapassa el 21%, estem convençuts que el tango podrà aportar una bona dosi de seducció i cultura per incorporar a bona part de la població llatinoamericana a la cultura dels catalans, cultura que inclou al tango i a la figura de Gardel.

Missió:
L’objectiu principal de la SOCIETAT GARDELIANA DE CATALUNYA serà la promoció de la cultura tanguera a Catalunya a traves de la obra i la figura del Zorzal Criollo: Carlos Gardel.
Estem convençuts que la figura liminar del tango possibilitarà la confluència del tango europeu amb el tango Rioplatense.
La SOCIETAT GARDELIANA DE CATALUNYA funcionarà com una entitat sense afany de lucre i les seves accions prioritàries seran.
1. Creació i consolidació d’un circuit d’espais artístics del tango arreu de Catalunya.
2. Afavorir el coneixement de la figura de “El Mudo” a Catalunya.
3. Treballarem per fer reeixir la presencia del tango a Catalunya i la petjada de Gardel en aquesta societat.
4. Impulsarem un projecte per la construcció d’un monument a Carlos Gardel a la Rambla.
5. Promourem la cultura tanguera mes enllà de la dansa i el cant, especialment les aportacions literàries, pictòriques i estètiques, així com la vessant satírica i social del tango.
6. Instaurarem els Premis Gardel de Catalunya de funcionament anual.
7. Publicarem una web en la que tindran un espai TOTES LES ACTIVITATS TANGUERAS que es realitzin a Catalunya, sense cap limitació ni restricció.

Comissió Promotora Societat Gardeliana de Catalunya

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: