Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

DECLARACIó AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS: MEMORIA I JUSTICIA, PER ELS DRETS HUMA
2013-12-10
Sección DERECHOS HUMANOS
DECLARACIó AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS: MEMORIA I JUSTICIA, PER ELS DRETS HUMA

versión en castellano mas abajo.
Declaració amb motiu del dia internacional dels drets humans:
MEMORIA i JUSTICIA, per els drets humans a l Estat espanyol.
1
La commemoració d aquest any, del Dia Internacional dels Drets Humans, te una significació diferent, a Catalunya, a l’Argentina i tot l Estat.
Des de que va començar l atac Franquista a les institucions democràtiques de la república Espanyola, al juliol de 1936, durant la guerra civil i la posterior dictadura,els Drets Humans van ser violats, en aplicació d un pla sistemàtic de genocidi, extermini i imposició d un model feixista.
Un model d estat i de societat, que va ser acceptat i recolzat per la comunitat internacional, avalant així la impunitat dels genocides.
La instauració de l Estat monàrquic constitucional, desprès de la mort del dictador, amb unes limitades llibertats, aconseguides amb lluites que van durar dècades, unes lluites que van causar mes víctimes i patiments, també va instaurar i institucionalitzar la impunitat, amb els partits i personatges del sistema criminal, travestits de suposats demòcrates, amb la complicitat i acord de sectors demòcrates que van trair a les seves pròpies víctimes.
Tot el sistema repressiu i genocida, responsable de crims de lesa humanitat, es basa en un sol concepte: la continuïtat de l estat espanyol, assaltat i reformat per l únic projecte feixista triomfant del Mon.
2
En aquesta Declaració, amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, diem i posem per escrit, que acusem a l Estat espanyol, legítim hereu i successor de la dictadura, a través de la persona del Cap d Estat, SM el Rei Joan Carles 1er.
Afirmem que l Estat es el culpable últim i decisiu dels crims de lesa humanitat, que ara, s està començant a jutjar als Tribunals de la República Argentina.
Ens considerem legitimats, com ciutadans argentins i com súbdits del Rei d Espanya, per imperatiu legal, i en la nostra condició d essers humans, a acusar, als responsables d uns crims que ofenen a tots i cadascun de les persones del Mon.
3
En coherència, amb la Declaració de la Carta de Drets Humans, dels estatuts de la nostra entitat i per coherència amb la lluita contra la impunitat, en la que hem participat, tant a títol personal, alguns dels membres del Casal i com entitat associativa, a considerar-nos part afectada i per tant a participar en la mesura de les nostres limitades capacitats, en la Querella Argentina contra els crims del Franquisme.

4
Participem, incorporant-nos amb respecte, reconeixement i admiració, per les entitats memorialistes de Catalunya, dels Països Catalans i de l Estat espanyol, que han mantingut la lluita per la Memòria Històrica, sota la dictadura i durant aquesta etapa constitucional, en molts moments en una dura minoria, resistint a la impunitat dels criminals i de l Estat. Sense aquestes organitzacions, no es podria començar ha fer Justícia, no hi hauria Querella, com que tampoc hauria Querella sense les organitzacions de Drets Humans de l Argentina, que van obligar als governs a convertir els Drets Humans en una a política d Estat.
Si ara una Jutgessa, valenta, capaç i decidida pot jutjar als criminals de l Estat espanyol es tan sols per la lluita, a Espanya de les entitats memorialistes i a l Argentina de les organitzacions de Drets Humans i de la majoria de la societat.
5
MEMORIA JUSTICIA REPARACIÓ
El concepte de Memòria Històrica, ha estat útil per impedir la victòria dels botxins feixistes, en la forma de l oblit, però també, ha estat un recurs imposat per la força de l Estat, dels pactes vergonyants i les lleis que han bastit l edifici de la impunitat.
Davant la impossibilitat d aconseguir Justícia, la memòria Històrica va ser un espai al qual replegar-se per resistir.
Ara, heu, hem passat a la ofensiva.
Ara acusem, denunciem, ens querellem, i per damunt de tot, informem a la societat de l Estat espanyol, de l Argentina i a la opinió publica internacional, que l Estat espanyol es un estat impune i basat en un genocidi, per fi queda desemmascarada la fal•làcia de la transició espanyola.
Aquesta ofensiva pacífica, bassada en la mobilització i el Dret Internacional, es mantindrà fins aconseguir que els culpables siguin jutjats, condemnats i el responsable polític, l Estat espanyol, es vegi obligat a reconèixer la seva responsabilitat, a reparar moralment i materialment a les víctimes i a retornar bens espoliats i les identitats robades als infants segrestats i donats en venda o adopció il•legal.

6
FINS A LA VICTÓRIA:
Ara avancem amb la Querella, però si arribés el cas de que les trampes de l Estat espanyol aconseguiren barrar el pas a la Justícia de l Argentina, portarem les acusacions als Tribunals Internacionals.
Recordem i augmentem la informació, per nodrir encara mes la Memòria, però ara, hem començat a actuar amb la Justícia, ara, la confluència de dues realitats històriques diferents en matèria de Drets Humans, una, de l Argentina, victoriosa, que no s atura en la persecució de tots els repressors, militars, civils i eclesiàstics, persones i empreses i institucions.
I la realitat de l Estat espanyol, que ha sortit de molts anys de resistència i frustracions, que mai es va donar per vençuda, aquestes dues realitats de moviments i organitzacions estan forjant una aliança invencible, en la que tots haurem d aprendre a incorporar ritmes i tradicions de lluita diferents, una aliança dels sectors populars que continua la solidaritat que mai es va aturar.
La Guerra va terminar, la lluita no.
Diego Arcos Espinosa
President
Casal Argenti de Barcelona

Declaración con motivo del Día Internacional de los Derechos Humanos:

MEMORIA y JUSTICIA, por los derechos humanos en el Estado español.

1
La conmemoración de este año, del Día Internacional de los Derechos Humanos, tiene una significación diferente, en Argentina y el Estado español.
Desde que comenzó el ataque Franquista a las instituciones democráticas de la república Española, en julio de 1936, durante la guerra civil y la posterior dictadura, los Derechos Humanos fueron violados, en aplicación de un plan sistemático de genocidio, exterminio e imposición de un modelo fascista.
Un modelo de estado y de sociedad, que fue aceptado y apoyado por la comunidad internacional, avalando así la impunidad de los genocidas.
La instauración del Estado monárquico constitucional, después de la muerte del dictador, con unas limitadas libertades, logradas con luchas que duraron décadas, unas luchas que causaron más víctimas y sufrimientos, también instauró e institucionalizó la impunidad, con los partidos y personajes del sistema criminal, travestidos de supuestos demócratas, con la complicidad y acuerdo de sectores democráticos que traicionaron a sus propias víctimas.
Todo el sistema represivo y genocida, responsable de crímenes de lesa humanidad, se basa en un solo concepto: la continuidad del Estado español, asaltado y reformado por el único proyecto fascista triunfante del Mundo.

2
En esta Declaración, con motivo del Día Internacional de los Derechos Humanos, decimos y ponemos por escrito, que acusamos al Estado español, legítimo heredero y sucesor de la dictadura, a través de la persona del Jefe de Estado, SM el Rey Juan Carlos 1 º.
Afirmamos que el Estado es el culpable último y decisivo de los crímenes de lesa humanidad, que ahora, se está empezando a juzgar a los Tribunales de la República Argentina.
Nos consideramos legitimados, como ciudadanos argentinos y como súbditos del Rey de España, por imperativo legal, y en nuestra condición de seres humanos, a acusar a los responsables de unos crímenes que ofenden a todos y cada uno de las personas del Mundo.

3
En coherencia con la Declaración de la Carta de Derechos Humanos, de los estatutos de nuestra entidad y por coherencia con la lucha contra la impunidad, en la que hemos participado, tanto a título personal, algunos de los miembros del Casal y como entidad asociativa, a considerarnos parte afectada y por tanto a participar en la medida de nuestras limitadas capacidades, en la Querella Argentina contra los crímenes del Franquismo.

4
Participamos, incorporándonos con respeto, reconocimiento y admiración, a las entidades memorialistas de Cataluña, de los Países Catalanes y del Estado español, que han mantenido la lucha por la Memoria Histórica, bajo la dictadura y durante esta etapa constitucional, en muchos momentos en una dura minoría, resistiendo a la impunidad de los criminales y del Estado.
Sin estas organizaciones, no se podría empezar a hacer Justicia, no habría Querella, como tampoco habría Querella sin las organizaciones de Derechos Humanos de la Argentina, que obligaron a los gobiernos a convertir la lucha contra la impunidad en una política de Estado.
Si ahora una Jueza, valiente, capaz y decidida puede juzgar a los criminales de España es tan sólo por la lucha, en España de las entidades memorialistas y en Argentina de las organizaciones de Derechos Humanos y de la mayoría de la sociedad.

5
MEMORIA JUSTICIA REPARACIÓN
El concepto de Memoria Histórica, ha sido útil para impedir la victoria de los verdugos fascistas, en la forma del olvido, pero también, ha sido un recurso impuesto por la fuerza del Estado, de los pactos vergonzantes y las leyes que han construido el edificio de la impunidad.
Ante la imposibilidad de conseguir Justicia, la memoria Histórica fue un espacio al que replegarse para resistir.
Ahora, hemos pasado a la ofensiva.
Ahora acusamos, denunciamos, nos querellamos, y por encima de todo, informamos a la sociedad española, de la Argentina y a la opinión pública internacional, que el Estado español es un estado impune y basado en un genocidio, por fin queda desenmascarada la falacia de la transición española.
Esta ofensiva pacífica, basada en la movilización y el Derecho Internacional, se mantendrá hasta conseguir que los culpables sean juzgados, condenados y el responsable político, el Estado español, se vea obligado a reconocer su responsabilidad, reparar moral y materialmente a las víctimas y a devolver bienes expoliados y las identidades robadas a los niños secuestrados y dados en venta o adopción ilegal.

6
Hasta la victoria:
Ahora avanzamos con la Querella, pero si llegara el caso de que las trampas del Estado español consiguieran cerrar el paso a la Justicia de Argentina, llevaremos las acusaciones a los Tribunales Internacionales.
Recordamos y aumentamos la información, para nutrir aún más la Memoria, pero ahora hemos empezado a actuar con la Justicia, ahora, la confluencia de dos realidades históricas diferentes en materia de Derechos Humanos, una, de Argentina, victoriosa, que no se detendrá hasta condenar a todos los represores, militares, civiles y eclesiásticos, personas y empresas e instituciones.
Y la realidad del Estado español, que ha salido de muchos años de resistencia y frustraciones, que nunca se dio por vencida, estas dos realidades de movimientos y organizaciones están forjando una alianza invencible, en la que todos tendremos que aprender a incorporar ritmos y tradiciones de lucha diferentes, una alianza de los sectores populares que continúa la solidaridad que nunca se detuvo.
La Guerra terminó, la lucha no.
Diego Arcos Espinosa
Presidente
Casal Argenti de Barcelona

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: