Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

TANCAREM EL CIE DE BARCELONA
2015-12-26
Sección ESPACIO ANTIRACISTA
TANCAREM EL CIE DE BARCELONA

TANQUEM EL CIE DE BARCELONA

Manifest CIE MAI MÉS!

Crida a la mobilització popular en una campanya que acabarà amb un judici popular al CIE el 30 de gener
Després d’anys denunciant la vulneració dels Drets Humans que s’han comès al CIE, de trencar l’opacitat que hi regnava, de judicialitzar els casos de vulneració de drets. Després que el CIE acabés amb la vida de Mohammed, l’Idrissa i l’Alik. Després que milers de persones es mobilitzessin fins a les seves portes, exigint que es clausurin aquests centres de la vergonya. Després d’interposar desenes de queixes als jutges de control per exigir canviar unes condicions d’estància que trepitgen la dignitat de qualsevol persona. Després que el Parlament de Catalunya s’hagi posicionat, en una resolució històrica, a favor del seu tancament. Ara el CIE ha tancat per obres. I ara, estem disposades a que no torni a obrir, i a que les obres siguin l’escletxa que ens permeti viure en una ciutat que garanteixi la lliure circulació de totes les persones independentment del seu origen, ètnia religió o situació jurídica.

En aquest context, inaugurem un cicle de mobilitzacions per aconseguir el tancament del CIE i guanyar terreny en la lluita contra totes les formes de racisme institucional. La campanya comença amb l’aprovació d’una Declaració Institucional el divendres 27 de novembre, per part de l’Ajuntament de Barcelona, que aposta pel tancament del CIE de la Zona Franca, per la garantia del dret a la mobilitat de totes les persones que viuen a la ciutat, per la fi de les batudes racistes i per la fi de les deportacions exprés.

La campanya, que té per objectiu aconseguir el tancament definitiu del CIE, és l’inici del camí irreversible per aconseguir fer de Barcelona, com València, Madrid i tantes d’altres, una ciutat sense fronteres.

És irreal que durant el temps que duri el tancament a Catalunya no es privarà de llibertat a cap persona per la seva situació administrativa. Per això denunciem novament les deportacions de persones migrades que el Ministeri d’Interior està portant a terme sense que passin pel CIE, aprofitant la detenció de 72 hores sense assistència lletrada i sense la possibilitat que un jutjat revisi la seva ordre d’expulsió. Igualment denunciem les detencions de molts veïns i veïnes i el seu trasllat a altres CIE de l’Estat Espanyol. Aquests trasllats augmenten la indefensió perquè a més de la privació de llibertat es desvincula les persones del seu entorn social i familiar, i es dificulta la seva defensa lletrada. .Volem que el CIE no es torni a obrir, però també que cessin les batudes , aquestes deportacions que es realitzen sense cap mena de garantia.

Per això cridem a la mobilització, a omplir els carrers i a exigir, una vegada més, que rebutgem al racisme institucional i no tolerem a les fronteres quotidianes. Des d’avui, fins al febrer, Tancarem el CIE convocarà actes i accions que culminaran, el dia 30 de gener, amb una gran mobilització, que assenyalarà el CIE i el condemnarà a formar part del passat. Farem un judici al CIE. Vols participar-hi? Sense tu no serà possible, i només juntes tenim la oportunitat de fer-ho real. Amb el racisme, prou contemplacions, prou CIE, prou batudes, i prou deportacions.

ENLACE A LA WEB DE LA CAMPAÑA
Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - Ronda Sant Pere 19-21, 5º, 1ª - 08010 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: