Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

EL PASSAPORT CATALÀ COMENÇA AMB BONS SERVEIS
2017-03-21
Sección SERVICIOS DEL CASAL
EL PASSAPORT CATALÀ COMENÇA AMB BONS SERVEIS

Els catalans residents a l'estranger tindran dret a la targeta i l'atenció sanitària inclosa a la cartera de serveis amb càrrec al Servei Català de la Salut (CatSalut) en les seves estades temporals a Catalunya. Aquest és un dels serveis als quals es podrà accedir si s'està inscrit al registre de catalans residents a l'exterior, gràcies als acords que ahir va signar el departament d'Afers Exteriors amb els de Salut, Treball i Afers Socials i Famílies i el de Cultura.

A partir d'ara, els catalans que viuen a l'estranger podran sol·licitar la targeta sanitària i l'hauran d'activar quan vinguin a Catalunya a través del 061 o anant directament al CAP que els pertoca. La targeta serà vàlida durant dos mesos i es podrà prorrogar dos mesos més si se'n justifiquen les causes. Més enllà d'això, els acords permetran l'accés a altres serveis culturals i per al jovent.

El conseller de Salut, Toni Comín, va recordar que la llei d'accés universal a l'assistència sanitària, actualment en tràmit parlamentari, incorpora aquest dret dels catalans residents a l'estranger però encara no ha estat aprovada. Tot i així, l'acord signat aquest dilluns permetrà que aquests catalans ja puguin sol·licitar la targeta sanitària i la puguin activar quan vinguin a Catalunya. El conseller va explicar que per tal de tenir dret a aquesta targeta cal estar inscrit al registre de catalans residents a l'exterior i no disposar de la targeta sanitària europea. Aquelles persones que compleixin aquestes dues premisses podran demanar la targeta a través del departament d'Afers Exteriors i la rebran a casa. Comín va recordar que, ara per ara, quan aquestes persones viatgen a Catalunya tenen una situació administrativa de «no residents», excepte si s'empadronen. Per això, va destacar la «transcendència» de l'acord que permetrà accedir al servei «sense necessitat de modificar la residència». El conseller va destacar que aquesta era una demanda històrica dels catalans que viuen fora, i va explicar que servirà per «assimilar-los» als seus veïns catalans, ja que passaran a tenir «els mateixos drets» que la resta.

Més enllà de l'acord amb Salut, el conseller de Relacions Internacionals, Raül Romeva, també va signar un acord amb el departament de Cultural i el de Treball i Afers Socials i Famílies. En aquest darrer àmbit, els inscrits al registre tindran accés a diversos serveis de l'Agència Catalana de Joventut, com el Carnet Jove, el programa de colònies «L'estiu és teu», i els descomptes a la xarxa d'albergs Xanascat. Pel que fa a cultura, els residents a l'exterior podran gaudir del servei de préstec digital eBIBLIO, entre d'altres.


Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: