Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

PARTIT POPULAR ODI RACISTA I XENOFOBIA COMUNICAT DE SOS RACISME
2009-05-22
Sección SERVICIOS DEL CASAL

PARTIT POPULAR: COMUNICAT DE SOS RACISME
Campanya d’odi i xenofòbia
Malgrat no ser cap novetat, no deixa de sorprendre l’obsessió del Partit Popular per embrutar la campanya electoral d’odi i xenofòbia. Una obsessió que respon a una estratègia iniciada ja fa uns anys per aconseguir rèdit electoral a partir de la immigració i del foment del racisme i que fins ara li ha donat bons resultats. Una estratègia aplicada sense cap vergonya a municipis com Badalona, que torna a ser escollit per liderar aquest discurs electoral.

Davant les afirmacions del vicepresident del Parlament Europeu Alejo Vidal Quadras reclamant l’expulsió de les persones immigrades en situació irregular que cometin algun delicte i la tornada als seus països de les persones immigrades aturades, SOS Racisme volem recordar als representants d’aquest partit:

• La vinculació de la immigració amb delinqüència fomenta i alimenta directament el racisme social. La delinqüència no respon a l’origen ètnic o l’origen nacional de la persona sinó a altres factors socials. I òbviament és igualment greu un robatori comès per una persona de nacionalitat espanyola, que per un immigrant amb papers o que una persona indocumentada. El fet i les conseqüències són les mateixes.

• Fomentar les pors i rebuig cap a la població immigrada vinculant la immigració a la crisi i presentant als treballadors i treballadores immigrants com els culpables d’aquesta és una irresponsabilitat política que respon a les tesi de l’extrema dreta: “els nacionals primer i davant de tot”.

Naturalment, el Partit Popular coneix tot aquests arguments però ja fa temps que va decidir aparcar l’ètica a les campanyes electorals. Un període electoral que cada cop es prolonga més en el temps i es fan permanents, com ho està fent a Badalona.

Des de SOS Racisme esperem que iniciatives com “Tots i totes som Badalona” es vagin estenent i facin front a discursos i actituds d’un partit que, obsessionat per recuperar el poder, ha deixat de banda l’ètica i la vergonya i accepta sense complexes ser racista.

Els temes que avui “preocupen” al Partit Popular i que transforma en tòpics i prejudicis es poden abordar des de diferents òptiques: està preocupat sobre els delinqüents immigrants, però a la població també li preocupa què passa amb els líders de partits imputats per la justícia. Si segons el PP s’ha de fer fora del país els treballadors immigrants en atur, què s’hauria de fer amb els eurodiputats que, segons s’ha demostrat per informes publicats, no realitzen el seu treball tot i tenir una responsabilitat pública i seguir cobrant un elevadíssim sou?

Estem segurs que dins el Partit Popular i dins el seu electorat hi ha persones que volen guanyar les eleccions sense haver de recórrer a despertar els més baixos instints, ja és hora que surtin i es sumin a reclamar una campanya electoral sense xenofòbia.SOS Racisme Catalunya

23 de maig del 2009

WEB DE SOS RACISME
Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: