Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

UNA BONA NOTÍCIA PER A COMENÇAR L'ANY
2009-01-05
Sección SERVICIOS DEL CASAL

UNA BONA NOTÍCIA PER A COMENÇAR L'ANY

Encara que és notícia, no és una novetat, donat que l'exposició de la qual informem, ja esta en exhibició des de fa un temps, però ho tornem a difondre, perquè aquest excel•lent treball l'hi mereix.

L'exposició “La immigració, ara i aquí" és un exemple de com s'ha d'abordar el tema del canvi demogràfic, basant-se en “una reflexió serena sobre el fet migratori” i jo agregaria, molt seriosa i pedagògica.

NO deixin d’anar-hi!

Diego Arcos

La immigració, ara i aquí”: una reflexió serena sobre el fet migratori

En pocs anys Catalunya ha passat de tenir sis milions d’habitants a tenir-ne set i mig. El Palau Robert de Barcelona tracta la qüestió de la immigració, que és el gran fenomen social de la nostra època, en una exposició que es pot visitar des del 30 d’octubre. Aquesta nova mostra, titulada “La immigració, ara i aquí”, ha estat impulsada per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya; concebuda pel sociòleg Jordi Sánchez, comissari de l’exposició, i produïda pel Palau Robert, del Departament de la Presidència de la Generalitat, amb el patrocini de la CAM (Caja Mediterráneo).
La inauguració oficial de l’exposició va tenir lloc el 29 d’octubre, en un acte presidit per la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. L'acte també va comptar amb la presència del secretari per a la Immigració, Oriol Amorós; del director general-secretari general de Caja Mediterráneo, José Pina, i del comissari de la mostra, Jordi Sánchez.
Pocs fets com la immigració defineixen amb tanta precisió els moments actuals de la societat d’avui dia a Catalunya, però també a bona part dels països del món. Aquesta realitat constitueix el principal objecte de l’exposició del Palau Robert. I és en aquest context que Catalunya viu una important transformació, un fet que justifica per si sol una reflexió rigorosa i profunda com la que vol plantejar la mostra. La xifra de més d’un milió de persones arribades en poc més d’una dècada és una dada ben indicativa d’aquesta realitat. I des d’un punt de vista global, avui per avui al món es comptabilitzen més de 210 milions de persones considerades immigrants.
Aquestes i altres qüestions s’aborden en l’exposició “La immigració ara i aquí”, que estarà oberta fins a finals de juny de 2009. La mostra es divideix en cinc àmbits: “El món es mou”, “Catalunya a cops d’immigració”, “Veus”, “Junts” i “I demà?”
Per a Jordi Sánchez, director de la Fundació Jaume Bofill i comissari de la mostra “l’exposició fa unes aportacions que amb tota seguretat ajudaran el visitant a conèixer millor la realitat actual i també a plantejar alguns dels reptes de present i de futur que no hauríem de defugir. La societat catalana ha estat històricament una societat que s’ha anat enriquint de les noves incorporacions, i que així ha anat construït uns escenaris de mobilitat social que, ateses les circumstàncies històriques, han estat prou bons. Ara no hi ha motius per creure que serà diferent.”

Visites guiades per a escoles i públic
Coincidint amb l’exposició, s’han programat visites i activitats didàctiques per als escolars de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, amb la voluntat que els alumnes dels centres escolars de Catalunya reflexionin i dialoguin sobre el tema de la immigració.
Abans de realitzar la visita, els escolars poden introduir-se en el tema amb les activitats didàctiques que s’expliquen al web del Palau Robert. Es tracta d’audiovisuals, textos, cites i propostes d’activitats, extretes del material didàctic sobre immigració “Tot un món”, de la Fundació Jaume Bofill i publicat per Eumo Editorial.
A més d’aquestes activitats escolars, també s’organitzaran visites guiades per al públic. En el cas dels dies feiners, caldrà fer una reserva prèvia, mentre que durant els dissabtes, diumenges i dies festius es faran a les 11.30 i a les 12.30 hores, sense reserva prèvia. (Es pot fer la reserva d’aquestes activitats, que són gratuïtes, al telèfon 670.03.60.81).

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: