Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

A LA VENTA LA BIOGRAFIA DE JOAN BIALET MASSE
2021-05-12
Sección MEMORIAL BIALET MASSE
A LA VENTA LA BIOGRAFIA DE JOAN BIALET MASSE

Àlies Bialet Massè
Un Argentoní que va triomfar a l'Argentina.

A LA VENTA LA BIOGRAFIA DE JOAN BIALET MASSE
ALIAS BIALET MASSE 24 € ENVIO GRATUITO POR CORREO
PEDIR A info@casalargentino.org
o al 675384396

Diego Arcos
Biografia publicada amb imatges en color, 220 pagines. Edició d’autor, exemplars numerats i signats o dedicats.
PVP 24 € OFERTA dos exemplars 40 €. Despeses de correus incloses (2.50€)

Metge graduat a Madrid, oficial desertor de l’exercit espanyol, republicà i maçó, a l’Argentina va ser advocat, catedràtic de medicina legal i de legislació laboral i agrícola, Doctor Honoris Causa per la Universitat de Córdoba.
Enginyer agrònom, sociòleg i fundador del Dret laboral a Amèrica llatina, president del Consell municipal de Córdoba, cofundador del Partit Socialista i del Centre Català de Rosario i un dels promotors de la llei d'educació gratuïta, pública, laica i obligatòria, reconegut defensor de vaguistes es va esmerçar en denunciar l’explotació dels treballadors.
Fundà la primera fàbrica de calç i ciments de l'Argentina, que competia amb les importades, constructor del llac artificial més gran del món (1889) el Dic de San Roque, a Córdoba i un sistema de reg i aigua potable que encara dona servei.
Un geni què als 7 anys va patir una ferida al cap que el va deixar incapacitat mentalment. Als 12 anys el van guarir, i aleshores el seu cervell es va posar en marxa de bell nou en un cos adolescent. Avui el definirien com un superdotat.
En 34 anys va publicar 21 llibres. Escoles, una ciutat, facultats i carrers duen el seu nom.
La seva obra més important es un informe sobre les classes obreres d’Argentina (1904) de 900 pàgines, redactor de la llei de 8 hores, ecologista i un llarg etcètera.
Un català universal encara desconegut a la seva nació d'origen. La seva vida ens deixa palès fins a on poden arribar els fills i filles de la nació catalana a un estat amb més llibertats.


Publicidad

L'Ateneu del Clot
Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: