Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

BIOGRAFIA DE JOAN BIALET MASSÉ. PUBLICADA LA SEGONA EDICIÓ AMPLIADA
2022-08-19
Sección MEMORIAL BIALET MASSE
BIOGRAFIA DE  JOAN BIALET MASSÉ.  PUBLICADA LA SEGONA EDICIÓ  AMPLIADA

Aquesta segona edició ha estat ampliada amb aportacions de diversos investigadors que han tret a la llum aspectes desconeguts de la vida a Catalunya de JBM.

Edició de 204 pàgines, amb il·lustracions a color i enllaços QR per ampliar les informacions.

UN LLIBRE PER DESCOBRIR UN CATALÀ UNIVERSAL

VENDA PER CORREU 24 € SENSE COST D’ENVIAMENT
Es por demanar per mail a info@casalargentino.org o al 675384396

El passat 10 de juliol va sortir d’impremta la segona edició de la biografia en català de l’argentoní Joan Bialet Massè, qui va ser batejat a Argentona amb el nom de Joan paulí Manel batlle i Màs, de Can Gual, masia que encara existeix al Barri del Cros d’Argentona.

Bialet Massè va marxar l’Argentina al 1873, en un viatge sense retorn, exiliat per raons polítiques i familiars.

Un català que, en tres dècades, del 1873 al 1907 va ser un dels constructors de la República Argentina, va néixer a Argentona,
Un geni de gran dinamisme, als 7 anys va patir una ferida al cap que el va deixar incapacitat mentalment fins els 12, quan el van guarir, el seu cervell es va posar en marxa de bell nou en un cos adolescent.
Oficial de l’exercit espanyol, militant republicà i federalista, metge graduat a Madrid, que va abastar les professions d’advocat, de catedràtic de medicina legal i toxicologia, posteriorment de catedràtic de legislació laboral i agrícola, Doctor Honoris Causa per la Universitat de Córdoba.
Com a empresari va crear la primera fàbrica de calç hidràulica i ciments de l’Argentina, que competia en qualitat i preu amb els productes anglesos i francesos, va ser el constructor d’allò que fou el llac artificial més gran del món, el Dic de San Roque, a Córdoba i de tot un sistema de reg agrícola i provisió d’aigua potable a la ciutat homònima i la seva rodalia.
Enginyer agrònom, sociòleg i fundador del Dret laboral al ’Argentina i a Amèrica llatina, regidor i president del Consell municipal de la ciutat de Córdoba, cofundador del Partit Socialista i del Centre Català de Rosario i un dels promotors de la llei d’educació gratuïta, pública, laica i obligatòria, la seva obra més important potser va ser un informe monumental sobre les classes obreres d’Argentina (1904) de 900 pàgines, posant les bases del Dret laboral i de l’antropologia moderna amb criteris científics, redactor de la llei de 8 hores, ecologista i un llarg etcètera. Un català universal encara desconegut a la seva nació d’origen.
A partir de setembre estarà a les llibreries i ara per ara, es pot demanar a traves del Casal Argentí: info@casalargentino.org

Diego Arcos

mes informació:

info@casalargentino.org

675384396

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: