Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

DECLARACIó DEL CASAL ARGENTí DE BARCELONA EN DEFENSA DE L’ESCOLA CATALANA.
2017-07-20
Sección INSTITUCIONAL
DECLARACIó DEL CASAL ARGENTí DE BARCELONA  EN DEFENSA DE L’ESCOLA CATALANA.

Declaració del Casal Argentí de Barcelona
en defensa de l’escola catalana.
L’educació forma part del model de país que cada societat defineix pel seu futur.
La política educativa és, precisament, una part de la política gestionada per les autoritats.
En el cas de les societats que no disposen de la llibertat que es fonamenta en un estat democràtic, l’educació i la llengua esdevenen àmbits de dominació, d’opressió i de destrucció de la cultura i la identitat dels pobles i nacions com la catalana.
La nostra experiència històrica, a l’Argentina és ben coneguda; primer va ser el colonialisme medieval espanyol, imposant la llengua i la religió, a sang i foc, com eines de dominació, de destrucció i d’espoli.
Després va arribar la colonització anglosaxona amb el neo-imperialisme britànic i dels Estats Units de Nord Amèrica.
Actualment l’Argentina no és ben be un estat sobirà: el dolar i l’euro son monedes legals, un 40 % del territori nacional esta ocupat per Gran Bretanya, les multinacionals s’han apoderat de la major part dels recursos naturals i el deute extern ha arribat als 200.000 milions de dòlars.
Tota aquesta situació no seria possible si no s’hagués instal·lat una supremacia cultural i per tant política de la llengua anglesa.
La nació catalana esta vivint un procés de canvi històric, en el qual, només hi ha dues posicions: monarquia o república, democràcia o imposició.
La campanya amb demandes jurídiques contra l’escola catalana i el seu model d’immersió lingüística es una batalla mes en aquest conflicte entre la monarquia espanyola i la democràcia del poble català.
L’actitud ruïn de l’Estat Espanyol és tradicional, ens ataquen on ens poden fer mal: els xics i les xiquetes, la mainada i la seva educació.
ELS IMMIGRANTS, DE QUINA BANDA ENS POSAREM?
Malauradament una de les persones que encapçalen l’atac contra l’escola Guinovart de Castelldefels és argentina, qui ha participat en la demanda que obliga a canviar el projecte educatiu i fer la meitat de les assignatures en un 25 % de castellà.
Aquesta compatriota es posa de la banda de la monarquia de la qual ens vam alliberar els argentins fa més de dos segles. Es posa del costat dels tribunals de l’Estat, els mateixos que envien els compatriotes als centres d’internament aplicant la llei d’estrangeria i els mateixos jutges que defensen els terroristes de l’estat franquista.
Es posen a les ordres dels grups partidistes que volen continuar imposant la desigualtat, la monarquia i negant la democràcia.
La definició del model educatiu no el poden determinar els tribunals, forma part del model d’organització de la societat, només es pot definir de manera democràtica: votant.
Com saben que guanyarà l’opció de la democràcia i la llibertat, com no gosen participar en el debat democràtic, defensant el no, ataquen un dels èxits pedagògics que demostra la caducitat històrica de la monarquia espanyola.
Per tant, en nom de la nostra entitat, i sense adjudicar-nos mes representació que la que ens han donat els integrants del CAB, rebutgem aquesta acció antidemocràtica, i ens definim per la defensa del model d’escola catalana i en català. Junta Directiva CAB

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: